1. Formularia
  2. FTO
  3. Inloggen
< Terug naar home

Alle beschikbare formularia op een rijtje

NHG-EVS

Het formularium van het Nederlandse Huisartsen Genootschap is een landelijk formularium. Alle Prescriptor-gebruikers hebben een licentie. Voor meer informatie: www.nhg.org.

ETAS formularium

De adviezen van het ETAS (Elektronisch Therapie Advies Systeem voor Huisartsen) zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen, zoals de NHG-Standaarden/Richtlijnen, het Farmacotherapeutisch Kompas en adviezen van de ETAS-Formulariumcommissie. ETAS is ontwikkeld door 2 huisartsen en een apotheker uit Dronten. Aanvankelijk met de bedoeling om efficiënt voorschrijven te stimuleren. Inmiddels, met de grote toename van het aantal richtlijnen is ETAS selecteert datgene uit die richtlijnen wat relevant is voor uw patiënt. Dat bespaart u veel tijd, gezoek en geblader. ETAS formularium onderscheidt zich doordat het niet alleen een medicatievoorstel doet, maar ook een therapiebeleid voorstelt en met meer patiëntkenmerken rekening houdt. Iedereen kan een licentie afschaffen via www.prescriptor.nl. Voor meer informatie: www.etas.net

Formularium Nijmegen

Het Nijmeegs Formularium wordt opgesteld door de Formularium Commissie Nijmegen (FCN) die bestaat uit vertegenwoordigers van de Regionale Huisartsen Vereniging, het district Zuid-Oost I, Departement Rijk van Nijmegen van de KNMP en de ziekenhuisapothekers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, het UMC St Radboud en de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Formularium Nijmegen is onmisbaar voor (huis)artsen en apothekers in de regio.